Så engagerade vi barnen i svåra och viktiga frågor

ProjektBarns rättigheter

KundMy Human Rights

Uppdrag

My Human Rights har tagit fram utbildningsmaterialet "Jag är ett barn. Jag har rättigheter." som lär barn om FNs barnkonvention. Vinnovera fick uppdraget att utveckla materialet till en digital lärplattform.

Resultatet

  • Spel för barn/skolelever

  • Verktyg för professioner

Teknik & Metod

  • Node.js

  • React

  • Gamification

  • Användbarhetstestning

Gedigen pedagogisk grund

Upplägget för läroplattformen baserades på etablerade akademiska modeller för inlärning. Med vår erfarenhet från både digitala läromedel och användarbeteenden tog vi fram en spelidé som löser utmaningen att få barnen stanna kvar länge i varje moment för att lära sig mer, samtidigt som de vill komma i mål fortast möjligt. För att behålla barnens uppmärksamhet tog vi hjälp av kända metoder för gamification.

En särskild ingång i spelet ger vuxna på skolor, polis eller socialtjänst möjlighet att tillsammans med ett barn prata om en viss fråga.

En vy från spelet med rubriken Välj 7 rättighetskort för att starta en utmaning. Under är olika färgglada kort.

Agil utveckling tillsammans

Spelidén testades löpande med skolbarn parallellt med teknisk utveckling. Utvecklingen har skett agilt och MHR och Vinnovera har gemensamt processat fram såväl tekniska som konceptuella vägval.

Testa själv! www.barnsrattigheter.se

Spelet är helt webbaserat och går lika bra att spela på datorn som i telefonen.

En vy från spelet med rubriken: välj en plats för att spela. Vyn visar olika områden med hus, fotbollsplan, skateramp med mera. Två områden är i färg och tre i svartvitt.

Vill du veta mer eller göra en workshop med oss?

Vi hjälper er gärna konkretisera och genomföra nästa steg.