Nu kan läkarna lägga en korrekt order online - utan kostsam support

ProjektBeställningsflöde

KundEpisurf

Uppdrag

Episurf Medical säljer individuellt anpassade ortopediska implantat som läkare kan beställa via en onlinetjänst där rätt specifikationer och underlag för tillverkningen skickas in. Beställningsprocessen hade flera utmaningar när Vinnovera kom in i bilden.

Schema som visar ett beställningsflöde

Analys av problembild och mål tog vi fram tillsammans

Med hjälp av vår metodik gjordes tillsammans med intressenter och läkare nyckelinsikter om vad som krävs för att växla upp Episurfs affär:

  • Tiden som säljare lägger på support måste minska.

  • Kunder behöver ett enklare beställningsflöde för att återkomma som kund och för att bli bra ambassadörer för produkten.

Nytt beställningsflöde som har testats på riktiga användare

Våra designers tog fram designprinciper och wireframes för effektiv och tydlig beställning där det är lätt att göra rätt från början. Det nya flödet verifierades löpande mot användarna. Parallellt påbörjades överlämning till teknisk implementation av Episurfs teknikpartner.

Nära samarbete en framgångsfaktor

Teamet har bestått av designers och projektledare från Vinnovera, och produktägaren från Episurf. Produktägarens engagemang och unika detaljkunskaper om tjänsten och användarbehoven har varit en mycket viktig faktor för ett lyckat resultat.

Vinnovera har inte bara levererat en ny snygg design av vår onlinetjänst, men också under vägens gång lyckats identifiera övergripande problem och hittat lösningar på dessa genom att inkorporera nya funktioner i tjänsten. Projektledningen har varit tydlig och involverande från start, och Vinnoveras designers är mycket kompetenta, dom imponerar genom att både se "the big picture" och även allt på detaljnivå och har visat stort engagemang för projektet. Jag kan varmt rekommendera att arbeta med Vinnovera!

Felicia Aldrin

Production Lead Episurf

Kontakta oss

Vet du redan vad du vill? Eller behöver du oss för att hitta rätt möjligheter framåt?

Hör av dig till vår VD Marcus så hjälper vi dig konkretisera och genomföra!